Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Trollflöjten

Spelas

Premiär 19 februari 2025. Spelas t.o.m. 30 mars.
Regissör Stéphane Braunschweig. Foto: Carole Bellaïche

I en ojämlik och maktfullkomlig värld bedrivs en kamp – en kamp om ungdomlig frigörelse med hopp och kärlek som vapen. När parisiska regissören Stéphane Braunschweig tar Trollflöjten in i vår tid möts unga skådespelare som Hampus Nessvold och unga operasångare som Endre Aaberge Dahl, Clarice Granado och Lovisa Huledal på scen.

Den unge prins Tamino har förälskat sig i Pamina som är dotter till Nattens drottning. Han får i uppdrag att befria henne från tempelherren Sarastro som tagit henne till fånga. Till sin hjälp får Tamino en magisk flöjt som ska skydda honom från fara. Papageno, fågelfångaren med ett magiskt klockspel, blir hans följeslagare. Ett uppdrag som utsätter dem för många prövningar och hinder i jakten på frihet och kärlek.
Parallellt pågår en kamp mellan Sarastro och Nattens drottning som får till följd att en motvillig Pamina uppmanas mörda Sarastro. I jakten på frihet och kärlek utsätts de för en mängd prövningar och det blir till slut Pamina som leder Tamino genom de sista prövningarna.

Mozarts Trollflöjten har med sin geniala musik trollbundit generation efter generation sedan 1791. Genom Ingmar Bergmans film från 1974 fick den fäste långt utanför den traditionella operavärlden. Med några av operavärldens största hits, så som Nattens drottnings hämndaria, fortsätter tidlösa Trollflöjten ständigt möta en ny publik.

För regi och scenografi står Stéphane Braunschweig, konstnärlig chef för Théatre L’Odéon i Paris. I Sverige har han tidigare gjort Arne Lygres Tid för glädje på Dramaten och Norma på Göteborgsoperan.  

Trollflöjten är en samproduktion mellan Folkoperan och Uppsala stadsteater, med premiär på Folkoperan 19 februari 2025 och nypremiär på Uppsala stadsteater 2 maj 2025.

Din kväll på Folkoperan

Mat och dryck

Välj bland vårt sortiment av dryck, snacks och matigare tilltugg.

Kalendarium

Köp biljetter till kommande föreställningar

 1. Herr Arnes penningar Urpremiär

  onsdag 18 september

  kl. 18:00
  Utsålt
 2. Herr Arnes penningar Premiär

  torsdag 19 september

  kl. 19:00
 3. Herr Arnes penningar

  lördag 21 september

  kl. 18:00
 4. Herr Arnes penningar

  söndag 22 september

  kl. 16:00
 5. Herr Arnes penningar

  torsdag 26 september

  kl. 19:00
 6. Herr Arnes penningar

  fredag 27 september

  kl. 18:00
 7. Herr Arnes penningar

  lördag 28 september

  kl. 18:00
 8. Herr Arnes penningar

  söndag 29 september

  kl. 16:00
 9. Herr Arnes penningar

  torsdag 3 oktober

  kl. 19:00
 10. Herr Arnes penningar

  fredag 4 oktober

  kl. 18:00