Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Med Lilla kören under ledning av Pelle Olofson

Luciakonsert

Luciatåg

Spelas

12 december 19.00 (arkiverad)

Längd

40 min

Arkiverad föreställning

Gästspel på Folkoperan

Lilla körens luciakonsert på Folkoperan har blivit en populär tradition genom åren. Klassiska jul- och luciasånger blandas med några nyare stycken och ett litet stjärnspel. Dirigent och musikalisk ledare är Pelle Olofson.

Lilla kören är ett kärt inslag i Folkoperans stora musikaliska familj. Förutom ett antal luciakonserter har de gjort fantastiska insatser som operakör i bland annat Hoffmans äventyr (2015) och Ålevangeliet (2022). Kören, som utgår från Stockholm, framträder även ute i landet och har gjort konsertturnéer i bland annat Norge, Tjeckien, Belgien och Japan. 2016 gjorde de en bejublad luciakonsert i ett fullsatt Notre Dame i Paris.

Lilla kören grundades 2005 av Pelle Olofson med elever som han själv undervisat på Adolf Fredriks musikklasser. I egenskap av dirigent och musikalisk ledare har han sedan dess drivit kören framåt i olika musikaliska projekt. Idag består kören av cirka 30 unga sångare som lever efter måttot att bara sjunga den allra bästa körmusiken. Det innebär musik av såväl Ingvar Lidholm och Frank Martin som Monteverdi och Sergej Rachmaninov. Lilla Kören sjunger även nyskriven och specialkomponerad musik, bland annat av Pelle själv.

Om Pelle Olofson

Under nästan två decennier, fram till 2017, arbetade Pelle Olofson som dirigent och musiklärare på Sveriges mest välrenommerade körskola Adolf Fredriks musikklasser. Dessförinnan hade han en lång karriär som sångare i Svenska Radiokören och Eric Ericsons kammarkör samt framträdde på operascener runtom i Sverige.

Olofson har också varit arrangör av barnkonserter med både Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Han har komponerat allt från körmusik, kammarmusik och orkestermusik till filmmusik och elektroakustisk musik. Olofson är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Kalendarium

Köp biljetter till kommande föreställningar

 1. Herr Arnes penningar Urpremiär

  onsdag 18 september

  kl. 18:00
  Utsålt
 2. Herr Arnes penningar Premiär

  torsdag 19 september

  kl. 19:00
 3. Herr Arnes penningar

  lördag 21 september

  kl. 18:00
 4. Herr Arnes penningar

  söndag 22 september

  kl. 16:00
 5. Herr Arnes penningar

  torsdag 26 september

  kl. 19:00
 6. Herr Arnes penningar

  fredag 27 september

  kl. 18:00
 7. Herr Arnes penningar

  lördag 28 september

  kl. 18:00
 8. Herr Arnes penningar

  söndag 29 september

  kl. 16:00
 9. Herr Arnes penningar

  torsdag 3 oktober

  kl. 19:00
 10. Herr Arnes penningar

  fredag 4 oktober

  kl. 18:00