Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Bar, livemusik och oväntade möten

Folkoperan Fredag

Spelas

14, 21 oktober kl 19.00

Längd

60–90 minuter
Baren öppnar 1 tim innan.
Köp biljetter till Folkoperan Fredag

Välkommen till en höst med Folkoperan Fredag! Vi öppnar upp baren i vår fina foajé och skapar musikaliska möten mellan opera och andra musikgenrers och konstformer. Vi bjuder in allt från jazzmusiker till popstjärnor, performanceartister och grannen på Bastugatan. Vi drömmer om kvällar med oväntade upplevelser och en brokig publikskara.

Höstens fredagkvällar avslutas med artisternas personliga tolkningar av arian Casta Diva, operahiten från Norma som spelas på Folkoperan under hösten. 

Baren öppnar klockan 18.00 och liveakten kör igång klockan 19.00. Du sitter i vår foajétrappa alternativt står. Konceptet är ett samarbete med frilansande sångare, musiker och musikarrangörer.

Spegelbilden av en ung man i skägg som håller en kamera i handen.
Hazlett. Foto: Olof Grind
Violet Days

14/10 kl 19.00–20.30

BLNK MUSIC <3 Folkoperan Fredag presenterar:

Hazlett
Violet Days
Noel

Folkoperan Fredag bjuder in grannarna på Bastugatan BLNK Music – ett independent musikbolag som på bara några år blivit ett hem för framgångsrika låtskrivare, producenter och artister. Låtarna som släppts på bolaget har tillsammans fler än 500 miljoner streams och kreatörerna har vunnit priser som Denniz Pop Awards, BMI Awards och Musikförläggarnas Pris.

På Folkoperan Fredag tar BLNK med sig tre stjärnskott som får ta över vår foajé:
Stockholmsbaserade australiensiska singer-songwritern Hazlett släpper sitt debutalbum under 2022 under pågående europaturné. Denna blyga berättare skriver varm och berörande musik i terapeutiskt syfte – om livet och människorna runtomkring.
Lyssna på Hazlett på Spotify.

Popfenomenet Lina Hansson gör sval elektronisk drömpop under namnet Violet Days, tillsammans med låtskrivaren och producenten Kris Eriksson. Violet Days har blivit utsedd till framtidens artist i P3, varit på USA- och Europaturné och arbetar just nu på ett album som kommer ut 2023. Redan nu är det möjligt att lyssna på de två singlarna “First times” och “Comes in Waves”.
Lyssna på Violet Days på Spotify.

Och som om det inte vore nog bjuder BLNK på ännu en gäst – den alldeles nysignade artisten Noel som har en stor fanbase på TikTok.

Blnk Music logo
At The Opera

21/10 kl 19.00–20.00

AT THE OPERA <3 Folkoperan Fredag

Operaklassiker i jazztappning

At The Opera tar sig an operarepertoarens allra mest älskade klassiker med musik av exempelvis Puccini, Bizet, Verdi och Gershwin. Med ett öppet sinne, spelglädje och närvaro tolkar jazztrion musiken på sitt alldeles egna personliga vis. Vad som helst kan hända.

Medverkande är Erik Palmberg (trumpet, flygelhorn), Fredrik Olsson (gitarr) och Mats Dimming (kontrabas).

Kalendarium

Köp biljetter till kommande föreställningar

 1. Norma

  söndag 2 oktober

  kl. 16:00
 2. Norma

  onsdag 5 oktober

  kl. 18:00
 3. Norma

  torsdag 6 oktober

  kl. 19:00
 4. Norma

  lördag 8 oktober

  kl. 18:00
 5. Norma

  söndag 9 oktober

  kl. 16:00
 6. Norma

  onsdag 12 oktober

  kl. 18:00
 7. Norma

  torsdag 13 oktober

  kl. 19:00
 8. Folkoperan fredag

  fredag 14 oktober

  kl. 19:00
 9. Norma

  lördag 15 oktober

  kl. 18:00
 10. Norma

  söndag 16 oktober

  kl. 16:00