Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
En familjeföreställning från 4 år.

Familjen Stråke

Fyra cello med ben dansar i en skog.

Spelas

30–31 oktober

Längd

40 min (utan paus)
Köp biljetter till Familjen Stråke

“Genom att följa med i historien om instrumenten, musikerna och musiken, hoppas vi att de riktigt små ska upptäcka musik och skapande från ett nytt perspektiv.”

Bernard Cauchard, regissör

Vad är musik, vad gör musik och vem gör musik? Dessa frågor är utgångspunkten i Familjen Stråke – en ordlös undersökande familjeföreställning från 4 år. Musikaliskt arrangemang av Jonas Dominique med fyra stråkmusiker. Regi av Bernard Cauchard.

Lär känna stråkfamiljen och dess medlemmar Violin, Viola, Cello och Kontrabas. Kan en kontrabas bli arg? Hur låter en cello när den sjunger? Kan det bli kaos? Hur uppstår harmoni?

Det blir klassiskt, folkton, jazz, tango och kanske något mer. Med visuell medvetenhet och poetisk känsla utforskas och presenteras musiken från ett nytt perspektiv. Familjen Stråke är en familjeföreställning för barn från 4 år.

Föreställningen är skapad i nära samarbete mellan ensemblen och regissören Bernard Cauchard, prisbelönt regissör som bland annat fick Svenska Teaterkritikers Förenings barn- och ungdomsteaterpris 2016 för sin uppsättning Papper – en ordlös saga om livet med motiveringen att han ”skapat ännu ett hänförande allkonstverk, förbluffande kreativt, humoristiskt och rikt på atmosfär”.

Familjen Stråke är en samproduktion med Folkoperan. Framförs med stöd av Konstnärsnämnden och Musikverket.