Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
Premiär 15 februari 2020

Coraline

Spelas

15 februari – 8 mars 2020

Längd

ca 2 tim (inkl paus)
Rekommenderas från 9 år

Ett operaäventyr för hela familjen

Arkiverad föreställning

En äventyrsopera baserad på Neil Gaimans kultbok, med nyskriven musik av Mark-Anthony Turnage, en av vår tids mest framförda tonsättare.

Den 11-åriga flickan Coraline har nyligen flyttat in i ett hus tillsammans med sina snälla men självupptagna föräldrar. Det nya huset visar sig rymma en spegelvänd värld, där allt ser ut precis som vanligt, förutom att alla har knappar istället för ögon. Den andra världen verkar först ha allt som Coraline önskar sig; uppmärksamma och lekfulla föräldrar, godare mat och roligare leksaker. Trots allt är det något som skaver. Hon hör mystiska barnröster, och “Den andra mamman” uppträder plötsligt väldigt underligt. Och var har hennes riktiga föräldrar tagit vägen? Coraline inser att hon är den enda som kan bryta förbannelsen, rädda sina föräldrar och se till att inte själv bli fast för alltid.

Neil Gaimans bok om den modiga flickan Coraline är en fantasyklassiker som även gjorts som animerad långfilm. Nu har den blivit opera, med musik av Mark-Anthony Turnage (f. 1960) – en av vår tids mest framförda tonsättare. Han blandar klassisk musik med jazzinfluenser och det moderna med det traditionella. Hans mest kända verk är operan Anna Nicole för The Royal Opera i London och dansproduktionerna Trespass, Strapless och UNDANCE för The Royal Ballet. Han har också komponerat flera orkesterverk för några av Storbritanniens största symfoniorkestrar.

Coraline är en internationell samproduktion mellan The Royal Opera House (UK), Theater Freiburg (DE), L’Opera de Lille (FR), Victorian Opera Company (AUS) och Folkoperan i Stockholm. Coraline hade premiär i London våren 2018. Framförs med tillstånd av Boosey & Hawkes Publishers Ltd.

Neil Gaimans mysläskiga barnbok Coraline har blivit familjeopera på Folkoperan. Loretto Villalobos känner sig förtrollad.

Expressen
00:30

Broccoli vs Opera

Kalendarium

Köp biljetter till kommande föreställningar

 1. Lilla Bokoperan - Räventyr

  lördag 26 november

  kl. 11:00
  Utsålt
 2. Lilla Bokoperan - Räventyr

  lördag 26 november

  kl. 13:00
  Utsålt
 3. Ålevangeliet Nypremiär

  lördag 3 december

  kl. 18:00
 4. Ålevangeliet

  söndag 4 december

  kl. 16:00
 5. Ålevangeliet

  onsdag 7 december

  kl. 18:00
 6. Ålevangeliet

  torsdag 8 december

  kl. 19:00
 7. Ålevangeliet

  lördag 10 december

  kl. 18:00
 8. Ålevangeliet

  söndag 11 december

  kl. 16:00
 9. Turn of the screw -Premiär

  onsdag 1 februari

  kl. 18:00
 10. Turn of the screw

  torsdag 2 februari

  kl. 19:00