Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot
En julturné till förmån för Sveriges Stadsmissioner

Medborgarnas Jul

Spelas

9 december kl. 19

Längd

2,5 tim ink paus
Köp biljetter

“Julkonserten kommer innehålla egna tolkningar av klassiska jullåtar, men det är ingen traditionell julkonsert. Vi väljer bland de bästa låtarna, blandar gammalt och nytt och gör egna tolkningar av musiken vi gillar mest.”

Janne Åström, sångare

Gästspel på Folkoperan

Bandet Medborgarna och gästartister bjuder in till en otraditionell julkonsert med allt från bluesig Bellman till rockig Bowie och Neil Young. Konserten ges till förmån för Sveriges Stadsmissioner.

Idén med Medborganas Jul är att Sveriges Stadsmissioner erbjuder biljetter till de som inte kan prioritera en konsertupplevelse. Så köp en biljett och gör det möjligt för någon annan att gå på julkonsert.

Bandet Medborgarna har spelat tillsammans sedan 1999 och spelar allt från Bellman till Bowie. Som namnet antyder hyser bandmedlemmarna en stor kärlek till Cornelis Vreeswijk och namnet Medborgarna kommer från att Cornelis alltid sa det till sin publik. 

– Julkonserten kommer att innehålla egna tolkningar av klassiska jullåtar, men det är ingen traditionell julkonsert. Vi spelar allt från bluesig Bellman till rockig Bowie och Neil Young. Vi väljer bland de bästa låtarna, blandar gammalt och nytt och gör egna tolkningar av musiken vi gillar mest. Vi är mycket glada att artisterna Meja och Andreas Nilsson har tackat ja till att medverka, säger Janne Åström, sångare i bandet.  

Medborgarna består av fyra scenpersonligheter i en unik kombination: sångaren och skådespelaren Janne Åström, känd från flera stora musikaler och musikaliska sammanhang, nu senast Mitt om natten på Nöjesteatern i Malmö. Gitarristen och rockhjälten Conny Bloom, mest känd från bandet Electric Boys, men också som soloartist. På trummor: the one and only Svante Drake, Sveriges bästa (och kanske första?) ”muntrummis”. Sist men inte minst, kapellmästaren och keyboardisten Benneth Fagerlund, som har jobbat med de flesta av våra mest kända och folkkära artister. 

Läs mer på medborgarna.com

Produceras av Satellite Live.

Medverkande

Medborgarna

Janne Åström – sång
Conny Bloom – gitarr
Benneth Fagerlund – keyboard
Svante Drake – trummor

Gästartister

Meja och Andreas Nilsson

Kalendarium

Köp biljetter till kommande föreställningar

  1. Loney Dear - Stockholm Jazz Festival

    onsdag 16 oktober

    kl. 20:00
  2. Herr Arnes Penningar

    torsdag 17 oktober

    kl. 19:00
  3. Herr Arnes Penningar

    fredag 18 oktober

    kl. 18:00
  4. Herr Arnes Penningar

    lördag 19 oktober

    kl. 18:00
  5. Herr Arnes Penningar

    söndag 20 oktober

    kl. 16:00
  6. Virginia Woolf

    måndag 21 oktober

    kl. 19:00
  7. Herr Arnes Penningar

    torsdag 24 oktober

    kl. 19:00
  8. Herr Arnes Penningar

    fredag 25 oktober

    kl. 18:00
  9. Herr Arnes Penningar

    lördag 26 oktober

    kl. 18:00
  10. Herr Arnes Penningar

    söndag 27 oktober

    kl. 16:00