Gå till huvudinnehåll Gå till sidfot

Aktuellt om covid-19

Från och med den 1 december gäller att alla över 18 år behöver visa upp giltigt vaccinationsbevis vid besök på föreställningar, konserter och evenemang. För att ditt besök ska bli så trevligt och smidigt som möjligt vill vi därför be dig och ditt sällskap förbereda er lite extra inför besöket på Folkoperan.

Sedan 12 januari 2022 gäller även att vi måste säkerställa avstånd på en meter mellan sällskap på max 8 personer. Maxantalet besökare får ej överskrida 500 personer, med avstånd mellan sällskapen innebär det att Folkoperan kan ta emot max 200 personer i publiken. Dessa regler gäller i första steget till den 12 februari men reglerna kan ändras på kort varsel så vi ber dig att kolla vad som gäller det aktuella datumet du bokat för.

Viktigt att veta

 • I entrén in från Hornsgatan kommer vi att scanna ditt vaccinationsbevis samt kontrollera legitimation. Eftersom detta gäller samtliga besökare över 18 år, så måste du som biljettköpare informera alla i ditt sällskap om de nya reglerna.
 • Det är endast giltigt vaccinationsbevis som gäller. Negativt covidtest, antikroppstest eller vaccinationskort gäller inte.
 • Vi öppnar entrén 1 timme före föreställningens start. Vi ber dig komma i god tid då insläppet kommer ta längre tid än vanligt.
 • Vaccinationsbevis krävs för samtliga föreställningar på Folkoperan, även de där publikantalet underskrider 100 personer. Detta för att vi vill bidra till ett så tryggt besök som möjligt oavsett vilken föreställning du ska se.

Frågor och svar om vaccinationsbevis

Vad är ett giltigt vaccinationsbevis?
Vaccinationsbeviset ska vara utfärdat av E-hälsomyndigheten covidbevis.se eller av motsvarigheten i annat EU-land. Detta utfärdas om du vaccinerats med 2 doser eller fler och att det är minst 14 dagar sedan den senaste dosen. Just nu stöds inte vaccinationsbevis som är utfärdade i länder utanför EU.

Hur läser ni av vaccinationsbeviset?
Vaccinationsbevisen som kan visas upp från mobil eller i pappersform, kommer att läsas av med hjälp av elektronisk utrustning som är framtagen och godkänd av DIGG (Myndigheten för Digital Förvaltning).

Hur skaffar jag ett vaccinationsbevis?
Du får inte automatiskt ett vaccinationsbevis utan behöver själv begära ut ett efter att du är fullvaccinerad. Detta gör du enkelt via E-hälsomyndighetens hemsida covidbevis.se. Du loggar in med din e-legitimation och kan sedan ladda ner ditt vaccinationsbevis. Har du en digital brevlåda (t.ex. Kivra eller Min Myndighetspost) skickas ditt vaccinationsbevis dit.

Tänk på att vaccinationsbevis utfärdade efter den 1 oktober 2021 endast är giltiga i 180 dagar, respektive 90 dagar om det utfärdades före den 1 oktober 2021. Kontrollera att ditt vaccinationsbevis inte gått ut innan du besöker oss. Du kan alltid förnya ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se och behöver inte vänta tills giltighetstiden gått ut. Att förnya ett vaccinationsbevis tar oftast bara någon minut.

Du som inte har e-legitimation eller saknar folkbokföringsadress kan läsa här hur du går tillväga. Tänk på att vara ute i god tid då handläggningstiden kan vara lång.

Vaccinationsbevis, covidpass, vaccinationspass, covidbevis… Är alltihopa samma sak?
Ja, i det flesta sammanhang är det samma sak. För att besöka en föreställning måste du visa upp ett vaccinationsbevis utfärdat av E-hälsomyndigheten på covidbevis.se eller via motsvarigheten i annat EU-land.

Jag kan inte vaccinera mig av medicinska skäl. Vad gäller för mig?
Om du av medicinska skäl inte kan eller får vaccinera dig behöver du visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården samt giltig legitimation som styrker detta. Folkoperan följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring vilka intyg som är giltiga.

Jag är inte vaccinerad eller har inte rätt till ett vaccinationsbevis. Vad gäller för mig?
Är du över 18 år kommer du inte att släppas in på föreställningen. Det innebär att din redan köpta biljett kan bytas till ett annat föreställningsdatum eller omvandlas till ett presentkort. Kontakta biljett@folkoperan.se så hjälper vi dig.

Jag är under 18 år och har inget vaccinationsbevis. Vad gäller för mig?
Personer under 18 år behöver i nuläget inte uppvisa något vaccinationsbevis. Åldersgränsen är bestämd av regeringen och kan komma att förändras. Då det är svårt för våra värdar att bedöma vem som fyllt 18 år kan vi även vilja se legitimation på yngre personer.

Varför måste jag legitimera mig?
Legitimation krävs för att kunna påvisa att det är rätt person som innehar vaccinationsbeviset. Då det är svårt att med ögat se om någon är 18 år eller äldre kan vi även vilja se legitimation på personer som är yngre.

Vilka dokument gäller för legitimering?
Giltiga id-handlingar är: svenskt nationellt id-kort, svenskt körkort, svenskt SIS-märkt id-kort, identitetskort för folkbokförda i Sverige eller giltigt pass.

Ett trevligt och tryggt operabesök

Vi fortsätter att arbeta för att ditt operabesök ska kännas trevligt och tryggt och för att förhindra spridningen av coronaviruset. Förutom att begära vaccinationsbevis från våra besökare över 18 år, har vi utökade städrutiner av foajé, toaletter och salong samt erbjuder handsprit och använder plexiglasskydd i biljettkassa, garderober och på serveringsställen. För att minska trängsel i våra foajéer i pausen är det nu möjligt att äta och dricka det du köper i serveringen inne på din plats i salongen.

Du kan bidra till din och andras säkerhet och trevnad genom att i första hand vaccinera dig, men även stanna hemma om du är sjuk, komma i god tid för att undvika trängsel och tvätta eller sprita händerna när du kommer hit. Skicka gärna 1 person i sällskapet att beställa mat och dryck i foajéerna. Har du biljetter på balkong? Häng av dina kläder och handla det du vill äta och dricka där.

Utökade köpvillkor

Vi har kvar våra utökade köpvillkor under 2021. Detta innebär att du, fram till klockan 12 på föreställningsdagen, har möjlighet att byta speldatum för din föreställning eller byta till presentkort.

Kontaktuppgifter och öppettider

Hornsgatan 72, 118 21 Stockholm
Telefon: 08-616 07 50
E-post: biljett@folkoperan.se
Vi svarar i telefon under biljettkassans öppettider men nås enklast per e-post.

Kalendarium

Köp biljetter till kommande föreställningar

 1. Skrik mot rymden - symfoni nr. 2-5

  lördag 5 februari

  kl. 19:00
 2. Così fan tutte Premiär

  onsdag 9 mars

  kl. 18:00
  Utsålt
 3. Così fan tutte

  torsdag 10 mars

  kl. 19:00
 4. Così fan tutte

  lördag 12 mars

  kl. 18:00
 5. Così fan tutte

  söndag 13 mars

  kl. 16:00
 6. Così fan tutte

  onsdag 16 mars

  kl. 18:00
 7. Così fan tutte

  torsdag 17 mars

  kl. 19:00
 8. Così fan tutte

  lördag 19 mars

  kl. 18:00
 9. Così fan tutte

  söndag 20 mars

  kl. 16:00
 10. Così fan tutte

  onsdag 23 mars

  kl. 18:00